‘Snoer van verbeelding’, een vertel-, schrijf- en presentatie-/voorleestraining voor iedereen (8+)

facebookpagina Een Snoer van Parels

Het leven is één groot verhaal. Laten we aan tafel gaan en elkaar verhalen vertellen. Alles kan: herinneringen, dromen, fantasieën. Laten we ze opschrijven, voorlezen en ontdekkingen doen! We leven met elkaar op straat, op het werk, op school. We groeten elkaar, maken een praatje, maar wie zijn we echt? We zijn stuk voor stuk anders en toch hebben we meer gemeen dan we denken. We hoeven natuurlijk niet alles te vertellen, maar het is heerlijk en bevrijdend om te praten over waar we van houden, wat ons ontroert, wat kracht geeft, wat niet begrepen wordt. Er kan zoveel met taal! Taal is magisch. Laten we de ander ontmoeten om het leven kleur te geven.

Samenstelling training, begeleiding en inspiratie: Anita Poolman
Training op maat
Fase I ‘vertel-schrijf-luister’: kennismaking, basiselementen schrijven/dichten
De teksten worden samengebracht in een bloemlezing.
Fase II ‘vertel-presenteer/lees voor’: basiselementen voorlezen/voordragen, repetitie, presentatie
Doelgroep: 8+
Aantal deelnemers: maximaal 15
Duur/looptijd: bij voorkeur 6 sessies van 1,5 – 2 uur (in overleg)
Locatie: school, bibliotheek, buurthuis, wijktheater, etc. etc.
Organisatie: Stichting Beleef Taal/Anita Poolman Producties

In de periode januari – maart 2018 is het project onder de naam ‘Een Snoer van Parels’ uitgevoerd in de Haagse wijk Laak. Op 8 maart lazen deelnemers voor uit eigen werk in het Laaktheater; op 7 oktober in de Haagse Kunstkring tijdens het feestelijk programma van het 10-jarig bestaan van Stichting Beleef Taal; op 19 januari 2019 tijdens het Winterverhalenfestival in Theater Dakota, Den Haag.
De bundel ´Iedereen is kostbaar´is in oktober 2018 verschenen en te koop bij de Haagse Kunstkring, Denneweg 64, Den Haag en in de Wereldwinkel, Kerkstraat 1b, Rijswijk. Prijs: € 5,00.

Van 26 juli 2019 t/m 28 maart 2020 is het project  onder begeleiding van Anita Poolman en Martine de Moor in bibliotheken Transvaalkwartier, Schilderswijk, Escamp, Laakkwartier en Segbroek door geheel Den Haag uitgevoerd. Tijdens Het Parelsnoerfestival is de bloemlezing ‘Zo blijft de kern bestaan’ op 13 september 2020 gepresenteerd in Laaktheater, Den Haag.

Met dank aan Fonds 1818, VSBfonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Cultuurschakel, Stadsdelen Centrum, Escamp, Laakkwartier en Segbroek.

Een Snoer van Parels-lezing