Voordrachten op maat

Gedurende dertig jaar stelt Anita Poolman in opdracht voordrachten samen ter gelegenheid van de meest uiteenlopende bijeenkomsten of evenementen variƫrend van de overhandiging van een rapport aan een staatssecretaris, de startbijeenkomst van de Academie voor Overheidscommunicatie, de herdenking van de sterfdag van Constantijn Huygens, studiebezoeken van communicatieadviseurs uit Oost-Europa tot afscheidsrecepties en huwelijken. Van 1981 tot 2011 verzorgde ze jaarlijks in mei korte voordrachten voor onder andere de Dodenherdenking op de Grebbeberg.

Het gesproken woord geeft een aparte dimensie aan een bijeenkomst. Het doet een gezelschap even stilstaan bij de essentie. ’t Maakt niet uit of die essentie ernstig, weemoedig of blij van toon is.

“Woorden hebben vleugels, stijgen tot de hemelse hoogten en duren tot in de eeuwigheid”, sprak een rabbijn in Litouwen eens …

een besloten middag gevuld met Couperus-voordrachten

een besloten middag gevuld met Couperus-voordrachten, Louis Couperus Museum (foto: Ellis Mensinga, 2014)