“Droom voort …”

“Laten we de ander ontmoeten om het leven kleur te geven” (citaat: Marc-Alain Ouaknin)

zondagmiddag 30 oktober 2016, 16.00 uur
Regentenkamer, Cort Heyligersstraat 4, Den Haag
tel.: 070-3658612

Een literaire en muzikale ontmoeting met teksten en muziek, waarbij de mens centraal staat. Ons land herbergt van oudsher een rijkdom aan wisselende culturen: mensen met dromen, verlangens, met gevoelens van geluk, verdriet, wanhoop, etc. Een onuitputtelijke bron van schoonheid. Inspiratiebron voor deze middag is het klankvolle Zuid-Afrikaanse woord: Ubuntu. Het betekent: “Ik ben omdat wij zijn.” Laten we de ander ontmoeten om het leven kleur te geven. Anita Poolman heeft een aantal schrijvers, dichters en musici uitgenodigd het leven kleur te geven met hun dierbaarste stukken. Ze betoveren het publiek met aangrijpende teksten en prachtig meeslepende muziek. Teksten van Multatuli, Wislawa Szymborska, Leo Vroman, R.A. Kartini, Mahmoud Darwish,  Antjie Krog, etc. afgewisseld door een combinatie van oosters getinte muziek en andere muziekstijlen.

Met medewerking van actrice Marta Bujnowicz-Widerska, schrijfster Mala Kishoendajal, kunstenares F. Zahra Wahb en muziekgroep Samar (Amer Shanati, ud/Arabische luit; Karim Darwish, percussie; Martijn Willemsen, contrabas; Stephanie Ruijsenaars, zang en piano).
“Droom voort, droom voort,” mijmerde de jonge Javaanse Kartini (1879-1904) in haar brieven, “Droom zólang ge dromen kunt! Als er geen dromen waren, wat zou ’t leven dan zijn?”

Anita Poolman “Droom voort …”

droom-voort-30-oktober-2016